Een bammetje pindakaas is eigenlijk altijd wel lekker en makkelijk, en ook nog eens goed voor je. Maar als je eenmaal aan de bak gaat met pindakaas. Dan merk je de echte kracht van deze alleskunner en smaakmaker.
Een bammetje pindakaas is eigenlijk altijd wel lekker en makkelijk, en ook nog eens goed voor je. Maar als je eenmaal aan de bak gaat met pindakaas. Dan merk je de echte kracht van deze alleskunner en smaakmaker.
Wanneer je gaat bakken met pindakaas is dat niet alleen leuk, maar ook voedzaam. Want met een pot pindakaas kun je zowel een warm gerecht maken als een gezond ontbijt in elkaar flansen. In pindakaas zitten goede vetten en met deze pindakaas maak je gezonde gerechten omdat er in deze pindakaas geen zout, geen palmolie of andere onnodige toevoegingen zitten. Hierdoor heb je pure pinda’s met alleen hun natuurlijke vetten waar je in veel gerechten mee kunt variëren.
Heb je wel eens een lekkere curry met pindakaas gemaakt? Want dat is echt een gerecht met pindakaas dat je eens geprobeerd moet hebben. Niet alleen weet je zo zeker dat je curry een lekkere pure basis heeft, doordat je 100% pindakaas gebruikt zit de curry vol vezels en eiwitten. Een ander lekker warm gerecht met pindakaas is natuurlijk pindasoep.
Pindakaas for dinner? Nou, waarom niet? Denk voor je diner recepten met pindakaas in termen van saus en curry, en je bent er. In de wereldberoemde massaman curry zit een lekkere dot pindakaas, en natuurlijk mag bij nasi goreng ook een goede pindasaus niet ontbreken.
Pindasaus, als je ervan houdt kun je er geen genoeg van krijgen. Een beetje warme pindasaus op een broodje, naast een koude salade, of als pittige pindasaus als bijgerecht bij het avondeten. Als het je smaakt, moet je deze verschillende recepten voor pindasauzen echt eens proberen.
Naast alle warme gerechten die je met pindakaas maakt, hebben we ook zoete recepten met pindakaas voor je verzameld. Want hoe leuk is het om zoete koek te bakken, waarvan de basis hartstikke voedzaam en om te smullen zo lekker is.
In notenpasta kunnen pinda’s zitten, maar in pindakaas zitten geen andere noten dan pinda’s. Dat is het vanzelfsprekende verschil tussen notenpasta’s, maar de tweede is het verschil in smaak. Pindakaas heeft een heel eigen smaak die iedereen (her)kent, notenpasta’s kunnen zoeter zijn dan pindakaas en soms ook wat rokeriger of notiger dan pindakaas.
Pindakaas zelf heeft trouwens ook veel verschillende smaken. Een pure pindakaas zonder palmolie, zout of andere toevoegingen, daar proeft het naar een handje pindanoten. Er is pindakaas zonder suiker dat maakt het een gezondere pindakaas dan de meeste bekende pindakaas die er zijn. 100% pindakaas betekent ook echt dat er alleen maar mooie biologische pinda’s aan de mix zijn toegevoegd en niets anders. Dat is suikervrije pindakaas.
Natuurlijk kun je zestien verschillende potten kant-en-klare pindakaas met allemaal net een ander smaakje in je keuken neerzetten als je zoveel ruimte hebt. Maar je kunt ook zelf naar je eigen smaak heerlijk variëren en experimenteren met pindakaas. Hieronder wat inspiratie.