Quinoasalade met geroosterde kikkererwten en rode biet

Sojavrij
Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Eiwitrijk
Zin in zomerse quinoasalade met kikkererwten? Nou, met deze geroosterde kikkererwten voeg je zóveel meer smaak toe aan deze vegan salade. Daarnaast zijn de kikkererwten lekker knapperig en klein. En dat past perfect in een gezonde quinoasalade. Pro-tip: verwerk lekker veel smaken en structuren in je salade om je salade spannend te maken. In dit recept is dat wel gelukt, probeer het zelf maar!
LunchSalade1 grote bowl40 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:Quinoa wit50 g
Rucola25 g
Avocado1/2
Rode ui1/2 kleine
Gekookte rode biet1
Augurken zoetzuur2Pompoenpitten4 elBalsamicocrèmenaar smaak

Keukenspullen

Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Kook de quinoa in ca. 15 minuten gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Meng de ingrediënten voor de kikkererwten en rooster ze in ca. 10 minuten gaar in de oven.
  4. Snipper de rode ui. Snijd de rode biet(jes) en augurken in plakjes. Snijd de avocado in blokjes.
  5. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Haal de kikkererwten uit de oven. Giet de quinoa af.
  7. Meng alle ingrediënten en geniet!

Tip(s)

  • Heb je geen oven? Voeg de kikkererwten dan rechtstreeks toe uit de pot.