Thaise noodles met seitan en zoete pindasaus

Vegan
Thais
Ga je noedels met pindasaus maken? Topkeuze! Voor veel mensen hoort bij pindasaus (of satésaus) kip. Kipsaté is een klassieker, maar hoe doe je dat als je vegan bent? In dit vegan noedelrecept gebruiken we seitan. Daar zit veel eiwit in, en smaakt een beetje naar kip. Een makkelijk recept met heel veel verschillende smaken! Pro-tip voor die goede pindasaus: gebruik echte pindakaas als basis. In dit gerecht kun je je eigen groente kiezen. Wij gebruikten courgette en rode ui, maar gewokte wortel, broccoli, prei, paksoi, haricots verts of bosui past ook goed. Your choice!
DinerNoodlegerecht2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de noedels in 3-4 minuten gaar. Spoel af met koud water.
  2. Laat de seitan uitlekken. Snijd de grote stukken in plakken. Grill de seitan ca. 3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur zacht. Blus af met de mirin.
  3. Meng de ingrediënten voor de saus, behalve het sesamzaad. Voeg toe aan de seitan en roer in ca. 2 minuten tot een gladde saus.
  4. Wok de groente van jouw keuze in 2-5 minuten gaar op heet vuur. Wij deden dat in kokosolie en voegden op het laatste moment een scheutje gembersiroop toe.
  5. Snijd de pikante rode pepers in stukjes.
  6. Dien de borden op en bestrooi de seitan met sesamzaad en de pepers.

Tip(s)

  • Eet je glutenvrij? Gebruik dan tofu of tempeh in plaats van seitan.