Vegan ijs met maca en homemade karamel

Glutenvrij
Vegan
Wil je zelf ijsjes maken voor de kids? Deze vegan popsicles met karamel zijn superlekker. Ze zijn het lekkerst als ze nét hard zijn, dat is ongeveer na een uur of 4. Je eigen ijsjes maken zonder ijsmachine kan nogal een uitdaging zijn. Om geen ijskristallen te krijgen, moet de verhouding van vet en suiker precies goed zijn. Zitten er toch ijskristallen in? Dan helpt het om de volgende keer wat extra ahornsiroop te gebruiken. Oh en de karamel hoeft natuurlijk niet per se, maar het maakt deze ijsjes echt helemaal af!
DessertIJs en toetjes6-8 ijsjes30 minuten bereiden4 uur wachten
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten voor de ijsjes in een blender en mix tot een glad mengsel. 
  2. Giet dit in ijsvormpjes en laat het minimaal 4 uur in de vriezer staan. 
  3. Maak de karamel door kokosmelk en kokosbloesemsuiker in een pannetje al roerend aan de kook te brengen. Laat dit zo’n 20-30 minuten inkoken, tot een zachte, goudbruine karamel ontstaat.
  4. Haal de ijsjes 5 minuten van tevoren uit de vriezer en versier met karamel en gecrushte cashewnoten.

Tip(s)

  • Chocoladefreak? Voeg dan 1 eetlepel raw cacaopoeder toe aan het ijsbeslag.