In deze pasta draait alles om de saus. Want een vegan kaassaus maken is een kunst. De edelgistvlokken zijn het ingrediënt dat het sausje kazig doet smaken, en de romige cashewpasta zorgt voor de juiste structuur. Dit vegan sausje past goed bij tagliatelle, maar als je glutenvrije pasta eet, kun je ook kiezen uit een van onze andere mediterrane pasta's.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Kook de tagliatelle in 3-4 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water. Begin dan aan de saus.
Verwarm de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de havermeel toe en roer door. Zet het vuur zacht en voeg de haverdrank toe. Roer tot het sausje de juiste dikte heeft.
Pers de knoflook en voeg, samen met de cashewpasta, olijventapenade en edelgistvlokken toe aan de saus. Roer tot een gladde saus.
Zet het vuur uit zodra de saus de juiste dikte heeft. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Bak ze met wat olijfolie in 5 minuten op hoog vuur goudbruin.
Meng de saus met de tagliatelle en de paddenstoelen en leg op de borden.
Snijd de pikante rode pepers in kleine reepjes. Maak het bord hiermee af, samen met wat extra edelgistvlokken.
Tip(s)
Eet je glutenvrij? Vervang de tagliatelle tricolore dan voor een van onze 3 glutenvrije pasta's.