Dadelballetjes met notenpasta

Glutenvrij
Vegan

Dadelballetjes maken met notenpasta en amandelen doe je in 5-10 minuten. Zo heb je heel snel een gezonde snack in huis. In principe zijn deze balletjes choco-loos, maar als je wel van balletjes met chocolade houdt, dan kun je ze door cacaopoeder rollen. Ben je meer fan van dadelballetjes met pindakaas of hazelnootpasta? Vervang de 3-mix notenpasta gewoon voor jouw favoriete notenpasta.

Pro-tip: dadelballetjes invriezen is echt een goed idee. Zo eet je niet alle balletjes in 1 keer op (dat is echt een reëel scenario wat ons betreft), en zelfs koud zijn deze energy balls heel lekker. Lang ontdooien is dus niet nodig. 
 

SnackTaart en gebak10 balletjes10 minuten bereiden
Delen:

Keukenspullen

Blender

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Maal de dadels helemaal fijn in de blender, tot een smeuïge bal ontstaat.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix. Maak er kleine balletjes van.
  3. Is het deeg nog te droog om balletjes van te rollen? Voeg dan een extra eetlepel ahornsiroop toe.
  4. Optioneel: rol de balletjes door de cacaopoeder.

Tip(s)

  • Geen 2-mix in huis? Vervang door jouw favo notenpasta.