Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd alle knoflook, chilipeper en groente (heel) fijn.
- Doe een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan. Bak de uien 2-3 minuten. Voeg de rest van de groente toe, samen met de knoflook en chilipeper. Bak op middelhoog tot hoog vuur.
- Als de groente na een minuut of 5 geslonken is, voeg je het potje bumbu toe. Bak nogmaals 3-5 minuten op laag vuur.
- Maak ondertussen de pindasaus. Pers de knoflook. Doe alle vier de ingrediënten in een steelpan en roer tot de saus de juiste consistentie heeft. Zet het vuur niet te hoog, want dan kookt het snel in.
- Giet de rijst af en voeg toe aan de groente. Roer goed door. Voeg de ketjap toe en de taugé, bak nog heel even op middelhoog vuur en zet het vuur uit.
- Doe de nasi goreng op een bord. Giet de pindasaus over de nasi. Top af met gebakken uitjes.
- Houd je van pittig? Sambal hoort echt bij nasi, dus voeg pittigheid naar smaak toe!
In 30 seconden zien hoe je deze nasi goreng maakt? Bekijk de nasi goreng kookvideo hier.