Soba met seitan in pindasaus

Vegan
Eiwitrijk
Japans
Ben jij je bewust van de proteïnerijke opties die vegans hebben? Veel mensen denken dat je met een plantaardig dieet niet aan je eiwitten kunt komen. Maar je hoeft echt niet aan de kip, eieren of kant-en-klare vleesvervangers om een bord vol proteïne te hebben. Denk bij eiwitrjke vegan producten aan rode linzen (27% eiwit, tegenover 22% in kip en 13% in eieren), seitan (18%), shiitake (18%) of pinda's (29%). In dit eiwitrijke recept hebben we zoveel mogelijk eiwitrijke producten gebruikt. Dat betekent eiwitten stapelen! Een lekker soba recept met pindasaus en seitan, helemaal plantaardig!
DinerNoodlegerecht2-3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ca. 1x1 cm.
  2. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne plakjes. 
  3. Bereid de soba volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en verdeel over 2 borden. 
  4. Laat de seitan uitlekken en bewaar het vocht.
  5. Doe een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 1-2 minuten. Voeg de aubergine en prei toe en bak ca. 15 minuten op middelhoog vuur, tot de aubergine zacht is. Voeg na 5-10 minuten ca. 100 ml seitanvocht toe en laat zachtjes inkoken.
  6. Rasp de gember. Pers de knoflook. Voeg, samen met de seitan, toe aan de aubergine. Bak 2 minuten. 
  7. Voeg vervolgens de pindakaas, tamari, ahornsiroop en de rest van het seitanvocht toe. Roer om tot de saus glad is en de juiste dikte heeft. Voeg evt. nog wat water toe.
  8. Verdeel het auberginemengsel over de soba. 
  9. Garneer met sesamzaad.
     

Tip(s)

  • Liever geen pinda’s? Vervang de pindakaas voor tahin of cashewpasta.