Een glutenvrije bowl met boekweitnoedels, dat is op zich al voedzaam genoeg. Dit recept met boekweitnoedels is helemaal glutenvrij én veganistisch. Daarnaast bevatten zowel de boekweitnoedels, adukibonen als tahin veel plantaardige eiwitten. Dat is fijn als je vegan eet. Ga je dus voor een lekker vegan noodle recept, vergeet dan niet het tahinsausje. Want dat is wel de winnaar van dit recept. Superlekker fris en past perfect bij de noodles. Kortom: een recept met glutenvrije noodles waarin alle smaken naar voren komen. Je kunt de noodles zowel koud als warm eten. Oh, en vergeet zeker de garnering niet, want furikake of sesam toevoegen is een serieus goede tip!
Isabel is oprichter van het grootste vegetarische foodblog van Nederland, communicatievrouw en ondernemer. Ze is het brein achter de bekende ‘nationale week zonder vlees’ en wil een vega(n) lifestyle mainstream maken. Check dehippevegetarier.nl
Zo maak je het
Bereid de adukibonen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking: eerst weken en daarna circa 50 minuten koken. Om de bonen goed heel te houden kun je ervoor kiezen om ze niet te weken en ze in 80-90 minuten gaar te koken.
Week de sengiri daikon gedurende 10 minuten in koud water en giet af.
Kook de boekweitnoedels in 3-4 minuten gaar en spoel af met koud water.
Maak de tahindressing door in een schaaltje de tahin te mengen met de sesamolie, de mirin, het citroensap en de honing. Wil je de saus iets frisser maken, zonder zuur toe te voegen? Voeg dan naar smaak versgeperst sinaasappelsap toe.
Meng de boekweitnoedels met de geweekte sengiri daikon en verdeel over twee kommen.
Strooi hier de adukibonen overheen en verdeel de dressing erover.
Garneer met verse peterselie en zwarte sesam, furikake of besprenkel met shoyu.