Konjac-rijst met snelle pindasaus en paksoi

Vegan
Eiwitrijk
Glutenvrij
Tarwevrij
Koolhydraatarm
Japans

Dit is een persoonlijke favoriet. Heb je dit recept eenmaal in je hoofd, dan blijft ie zomaar een paar maanden hangen in je recepten-vocabulaire. Je maakt 'm in 10 minuten klaar, en simpeler kan een lunch of diner recept eigenlijk niet worden. Paksoi is een groente die snel klaar is, en konjac rijst heeft ook niet meer dan 2 minuten nodig. Oh, en nog een grote bonus in dit recept: konjac rijst is calorie-arm. Maar 10 kcal pp. Door de combinatie van pindakaas, sesamolie en paksoi (low-carb groente) is dit konjac recept ook gelijk geschikt als je eet volgens het keto-dieet. Doe je dat niet, dan heb je gewoon mazzel met een recept dat laag is in koolhydraten en hoog in goede vetten en eiwitten.

Diner & lunchEenpansgerecht1-2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Paksoi250 g
Konjac rijst250 gGeroosterde sesamolie1 tl
Edamame bonen75 g
Voor de saus:Pindakaas fijn25 gTamari2 elGeroosterde sesamolie1 tlAhornsiroop graad A1 tl
Citroensap1 tl
Sambal oelek1 tl
Knoflook1 teentje
Voor de toppings:Vliespinda's1 handje
Avocado1/2 optioneel

Zo maak je het

  1. Snijd de paksoi fijn. Houd de bladeren apart.
  2. Pers de knoflook. Meng de ingrediënten voor de saus. Meng de konjac rijst erdoorheen en laat even rusten.
  3. Heb je edamame uit de diepvries, verwarm dan ca. 4 minuten in kokend water.
  4. Voeg 1 tl sesamolie toe aan een koekenpan en bak de witte gedeeltes van de paksoi ca. 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur zacht.
  5. Voeg de gemarineerde konjac rijst toe en verwarm zachtjes.
  6. Hak de pinda’s.
  7. Serveer de konjac rijst met paksoi op borden of in kommen. Garneer met pinda’s en optioneel schijfjes avocado.