Curry recepten - zelf curry maken doe je zo

10 populaire curry’s die je geproefd moet hebben

Ken je al deze populaire curry’s? Na vele jaren en generaties zijn sommige curry’s er in veel verschillende vormen. Sommige zijn nog steeds authentiek in alle opzichten. Welke is jouw favoriet?

  1. Tikka masala curry (Indiase curry)
  2. Tandoori curry (Indiase curry)
  3. Korma curry (Indiase curry)
  4. Chana masala (Indiase kerrie)
  5. Thaise groene curry (Thaise curry)
  6. Thaise rode curry (Thaise kerrie)
  7. Massaman curry (Surinaams of Thais)
  8. Dal of dahl (Indiase kerrie)
  9. Rendang curry (Indonesische of Maleisische)
  10. Aloo gobi (Indiase (droge) curry)

Scroll naar beneden voor curryrecepten van over de hele wereld.

Curry voor beginners: zo maak je de perfecte curry

Maak je niet zo vaak curry’s? Met deze praktische tips kom je een heel eind, ook al ben je een curry beginner.  

  1. Verse kruiden en specerijen: Probeer altijd verse specerijen en kruiden te gebruiken voor een intensere smaak. Je kunt zelfs je eigen currypasta maken door verse ingrediënten te malen.
  2. Sauteren van specerijen: Verhit de specerijen in olie om hun smaken vrij te laten komen. Dit verbetert de smaak van de curry aanzienlijk.
  3. Currypasta: Curry maken met currypasta is makkelijk. Als je currypasta gebruikt, bak deze dan kort mee met de specerijen. Dit helpt de smaken te intensiveren voordat je andere ingrediënten toevoegt (meestal kokosmelk of tomatenblokjes).
  4. Kokosmelk: Voor een romige curry voeg je kokosmelk toe. Kies voor volvette kokosmelk voor een rijkere smaak.
  5. Laagje voor laagje: Bouw de smaken op door ingrediënten in lagen toe te voegen. Begin met de basis van uien, knoflook en gember, voeg dan de currypasta of tomatenpuree met kruiden toe, gevolgd door groenten, vlees of tofu, en tot slot de vloeibare basis.
  6. Langzaam koken: Curry’s houden vaak van langzaam koken. Daardoor intensiveren de smaken en vermengen ze zich met alle ingrediënten. Geef de ingrediënten dus de tijd.
  7. Proeven en aanpassen: Proef je curry regelmatig en pas kruiden, zout of andere smaakmakers aan naar jouw voorkeur. Een bouillonblokje toevoegen (wel een pure!) doet het vaak ook heel goed.
  8. Restjes bewaren: Curry’s smaken vaak nog beter als ze een dag later worden gegeten, dus bewaar gerust restjes voor de volgende dag.

Indiase curry recepten – hoe maak je een heerlijke curry

Als de tips van hierboven toepast, hoeft zelf een curry maken niet zo moeilijk te zijn. Maar als je toch niet zoveel vertrouwen hebt in je kookkunsten, dan is een pot currysaus kopen ook echt geen schande. Sterker nog, wij hebben de perfecte Indiase currysaus voor je in een pot gestopt. Niet zomaar een currysaus, maar een door mensen uit de regio goedgekeurde Indiase saus met kruiden en specerijen en authentieke ingrediënten. Dat proef je direct. Met zo’n pot in huis wordt koken net zo snel en makkelijk als je Indiase maaltijd afhalen!

Hieronder vind je Indiase curry recepten met en zonder die pot currysaus. Kies waar jij blij van wordt!