Groene jackfruitcurry

Glutenvrij
Vegan
Thais

Zin in een snelle maaltijd? Dit recept voor jackfruitcurry voelt alsof je Thais bestelt, zo snel en simpel is het. Wilde je dus eigenlijk eten bestellen, maar weet je liever precies wat je in je maaltijd stopt? Of eet je vegan, en is eten bestellen te veel uitzoekwerk? Deze jackfruitcurry is je go-to. Je bakt de groenten op, voegt de jackfruit, curry en kokosmelk toe, en je kunt aan tafel!

DinerCurry3-4 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Kokosmelk puur400 ml
Groene erwten50 g
Rijst225 g
Peultjes80 g
Thaise groene currypasta1 potjeKokosolie (geurloos)2 el
Jackfruit500 g
Optioneel
Verse koriandernaar smaak
Sambal oeleknaar smaak
Voor de basis:
Rode ui1 middelgrote

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de rode ui fijn.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan of wok.
  4. Voeg de rode ui en peultjes toe en bak op hoog vuur ca. 2 minuten. 
  5. Voeg de groene currypasta toe en bak 2 minuten mee, tot het begint te geuren. Zet het vuur zacht en wacht eventjes.
  6. Blus dan af met de kokosmelk. Voeg de erwten en groene jackfruitcurry toe en laat zachtjes 5-8 minuten sudderen.
  7. Serveer de curry met de rijst en garneer met verse koriander. Liever een pittige curry? Voeg sambal toe naar smaak.
  8. Tip: geen peultjes in de buurt? Vervang door bimi of sperziebonen.