Wil je je Indiase curry lekker vegan houden? Dat is deze curry met seitan, kikkererwten en paprika een topkeuze. Lekker vol met groente, heerlijk met naan of rijst.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Snijd de rode ui en paprika fijn. Doe de olie in een wok of koekenpan en bak de ui 2 minuten.
Voeg de paprika en seitan toe en bak nogmaals 2 minuten.
Optioneel: voeg de spinazie toe en laat op zacht vuur slinken.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Voeg de currysaus en kikkererwten toe en laat de curry 5-10 minuten sudderen.
Kook ondertussen de rijst gaar en/of bak de naan in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
Verdeel de curry over de kommen.
Garneer met cashewnoten en eventueel sambal.
Serveer met rijst en/of naan.
Tip(s)
Eet je glutenvrij? Serveer deze curry dan met rijst.