Hoe lekker! Een Thaise groene curry, maar dan met rijstnoodles in plaats van rijst. De broccoli trekt heerlijk in de groene currypasta. Eet de maïskolven als vervanger van vlees. Een heerlijk Thais gerecht met een Europees tintje.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smeer de maïskolven rijkelijk in met sesamolie.
Rooster in 30 minuten gaar in de oven. Draai af en toe om.
Was de broccoli en paprika. Snijd fijn. Snipper de ui.
Doe de olijfolie in een pan. Bak de ui, broccoli en paprika 2 minuten aan.
Voeg de currypasta en kokosmelk toe en meng tot de currypasta goed is opgelost.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen, tot de broccoli gaar is.
Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
Verdeel de noodles en curry over de borden.
Garneer met amandelschaafsel. Bestrooi de gegrilde maïskolven met peper en zout.
Serveer de curry met de maïskolven en noodles.
Tip(s)
Heb je weinig tijd? Vervang de maïskolven door een pot (baby)maïs.