Indiase curry met gebakken tofu

Glutenvrij
Vegan
Indiaas

Roerbak die groente lekker en meng met een ultiem kruidige saus. De tofu bak je lekker met rode currypasta en arrowroot, da's extra lekker!

DinerCurry2-3 porties20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Tofu200 g
Thaise rode currypasta40 gArrowroot2 elGeroosterde sesamolie2 elKokosolie (geurloos)4 el
Rode ui1 middelgrote
Courgette1/2
Sperziebonen100 g
Peterselie2 handje
Rijst250 g
Bamboescheuten1/3 pot
Indiase madras currysaus1 pot

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Knijp de tofu voorzichtig uit en dep droog. Snijd in blokjes van 2 cm. Meng de rode currypasta met de sesamolie in een kom. Voeg de tofu toe en meng tot alles bedekt is. Voeg de arrowroot toe en meng nogmaals.
  2. Doe 2 eetlepels kokosolie in een pan en bak de tofu in 4 minuten goudbruin. Zet apart.
  3. Snijd de rode ui fijn. Snijd de courgette in plakjes of reepjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in drieën. Doe 2 el kokosolie in een wok of pan.
  4. Voeg de sperziebonen, courgette en rode ui toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
  5. Zet het vuur zacht. Voeg de currysaus en bamboescheuten toe en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Snijd de peterselie fijn.
  8. Verdeel de curry over 4 kommen. Garneer met peterselie.
  9. Serveer met de tofu en rijst.