Tom kha kai (Thaise soep)

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Suikervrij
Thais
Tom kha kai is een bekende Thaise soep. Met deze kruiden en TerraSana kokosmelk maak je in 15 minuten een heerlijke soep. Vol met geuren en smaken uit het oosten.
LunchSoep2-3 kommen15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Citroengras1 stengel
Gember3 cm
Chilipeper1
Thaise rode currypasta50 g
Knoflook2 teentjes
Ui1 middelgrote
Kokosolie (geurloos)1 el
Limoenblaadjes4
Water600 ml
Taugé100 g
Tamari2 el
Verse korianderhandje
Kokosmelk light200 ml

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kneus de stengels citroengras. Snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Rasp de gember. Snijd de chilipepers fijn. Pers de knoflook. Snijd de ui zo fijn mogelijk.
  3. Doe de kokosolie in een soeppan, samen met de ui, gember, chilipeper en knoflook. Bak 2 minuten.
  4. Voeg de rode currypasta toe en bak nogmaals 1 minuut. Blus af met het water.
  5. Voeg de kokosmelk, limoenblaadjes en citroengras toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Breng op smaak met tamari. Proef goed en pas eventueel aan.
  7. Verdeel de soep over 3-4 kommen.
  8. Maak af met taugé en koriander. Eet de limoenblaadjes niet op.

Tip(s)

  • De limoenblaadjes zijn heerlijk aromatisch. Kun je geen limoenblaadjes vinden? Doe dan op het laatst een klein scheutje limoensap in de soep.