Curry met jackfruit, paksoi en tomaat

Glutenvrij
Vegan
Suikervrij
Thais
Wat vind je van een vega Thaise curry met jackfruit? De makkelijkste curry om zelf te maken, want de curry zit kant-en-klaar in een pot. Pro-tip: trek de jackfruitstukjes iets uit elkaar met een vork, zodat je het idee krijgt van pulled chicken. Vegan pulled chicken in een milde Thaise curry met kokosmelk en tomaat. Een vegan recept die je echt even op wilt slaan, want deze 'ticks all your boxes'!
DinerCurry2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Rijst200 g
Paksoi1/2 stronk
Ui1 middelgrote
Knoflook1 teentje
Olijfolie2 el
Thaise rode currypasta1 pot
Kokosmelk puur400 ml
Cherrytomaten150 g
Arrowroot1 el
Water3 el
Verse koriander2 handje
Jackfruit1 pot
Tomatenblokjes1 blik

Chef

Sebastiaan Krouwel
Sebastiaan kookt graag en veel voor vrienden en zijn gezin. Hij kookt op gevoel én met gevoel, en dat zie in zijn recepten terug!

Zo maak je het

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui, knoflook en paksoi fijn. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
  3. Voeg de witte delen van de paksoi toe en bak nogmaals 1 minuut.
  4. Voeg de currypasta toe en bak 3 minuten mee, tot het begint te geuren. Zet het vuur zacht. 
  5. Voeg de kokosmelk toe en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
  6. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg ze, samen met de groene delen van de paksoi de laatste 2 minuten toe.
  7. Meng de arrowroot met koud water en voeg toe aan de curry. Roer tot de saus de juiste dikte heeft.
  8. Snijd de koriander fijn.
  9. Verdeel de curry over 3-4 kommen en maak af met verse koriander.
  10. Serveer met rijst.

Tip(s)

  • Ook lekker met naan (Indiaas brood).