Kokosmelk: daar zijn we gek op. Het is zo’n puur en natuurlijk product dat in harmonie met de natuur ontstaat, en daarnaast maak je er de lekkerste gerechten en drankjes mee.
Kokosmelk: daar zijn we gek op. Het is zo’n puur en natuurlijk product dat in harmonie met de natuur ontstaat, en daarnaast maak je er de lekkerste gerechten en drankjes mee.
Scroll down voor lekkere kokosmelk recepten.
Voor warme gerechten zoals een romige curry gebruik je lekker onze kokosmelk 80%. Wat deze kokosmelk bijzonder maakt is de puurheid van de kokosmelk. Om tot de romige melk te komen is er alleen pure kokos gebruikt met een klein beetje water. Hierdoor is juist deze kokosmelk extra romig en vet, zonder dat er guargom of andere onnodige toevoegingen in zitten.
Kokosmelk in curry toevoegen is vooral in Azië gebruikelijk, maar kokosmelk kun je ook heel mooi aan soepen toevoegen als vervanging van kookroom. Of als vervanging van melk. De kokosmelk is iets voller van structuur dan een andere plantaardige melk of kokosdrank. Dat zorgt voor een voller mondgevoel van de soep en meer diepte in de smaak. Hierdoor maak je door kokosmelk 80% te gebruiken van je soep meteen een romiger gerecht. Dat is mooi als je graag zuivelvrij eet.
De beste tijd om kokosmelk toe te voegen aan je soep of curry is meestal zo laat mogelijk, op het moment dat het vuur laag kan. Kokosmelk kan namelijk splitsen als het te lang en te hard kookt. Maar dit is geen vaste regel. Het hangt af van welke kokosmelk je gebruikt, hoe lang die kokosmelk al in het blik zit, en welke groente je gebruikt. Gebruik je groenten die langer nodig hebben om gaar te worden, dan voeg je de kokosmelk toe ná het garen. Als je je gerecht langzaam laat sudderen en het meteen serveert, kun je de kokosmelk eerder toevoegen voor een rijkere smaak.
Maak je een grote pan of bewaar je restjes voor later? Voeg de kokosmelk dan op het laatste moment toe. Dit voorkomt dat de kokosmelk gaat schiften bij het opwarmen.
Ben je lactose-intolerant of eet je vegan, dan ben je waarschijnlijk een grootgebruiker van kokosmelk. Bij de meeste mensen is het een populaire vervanger van kookroom of koemelk. Maar naast vervanger van zuivel is kokosmelk een veelzijdig product. Nadat je een paar keer met kokosmelk kookt, ben je er zeker fan van. Al helemaal als je een beetje van romig en zoet houdt. En wie doet dat nou niet?
Er zijn zóveel kokosmelk recepten van megalekkere, kindvriendelijke, verrassende tot gewoon hele gezonde kokosmelk recepten. Vaak is zo’n gerecht met kokos ook zo lekker zelfs dat je het ook zonder dieetwensen verkiest boven andere gerechten. Kokos is van nature een lekker lichtzoet product. Het is potentieel een duurzaam product omdat alles ervan te gebruiken is, daar lees je meer over in de blog: Hoe duurzaam is kokosmelk eigenlijk?
Een curry hoeft niet altijd Thais te zijn. Er zijn ook lekkere Indiase curry’s zoals kofta of een bloemkoolcurry. Maar natuurlijk ook de populairste Thaise curry’s maak je met kokosmelk, zoals de vegan massaman curry waarvan we een simpel recept voor je van hebben gemaakt.
Met kokosmelk light maak je de heerlijkste drankjes om af te koelen, en zelfs voor een energie- of vitamine boostende smoothie, is de kokosmelk met 11% vet een smakelijk ingrediënt. romige limonades of zelfs een mock- of cocktail. Kokosmelk is een smaak die zo zacht is dat hij bij heel veel andere smaken past.