Wil je een goed recept voor een no-bake taart? Die zowel vegan als glutenvrij is? Ok, pak die pen erbij, want dit lekkere recept moet je even noteren. Je hebt geen pakjes nodig, gewoon alleen pure ingrediënten en superfoods. Er zit zelfs een beetje fruit in! De basis is van cashewnoten en volvette kokosmelk. Zorg ook echt dat je volvette kokosmelk (zoals die van TerraSana) gebruikt, want anders wordt het niet stijf. De taart is vrij voedzaam, dus het is een recept voor een klein taartje. Je kan er ook voor kiezen om de vulling minder hoog te maken (3-4 cm).
DessertTaart en gebak2 cakejes30 minuten bereiden8 uur wachten8 minuten weken
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Zet een blikje kokosmelk (die van ons met 22% vet) een nachtje in de koelkast, zodat het vet zich van het vocht scheidt en er een dik gedeelte ontstaat.
Laat de cashewnoten in koud water een nachtje weken.
Maal de dadels helemaal fijn in de keukenmachine of blender. Voeg de hazelnoten toe en maal nogmaals.
Verdeel de eetlepels kokosrasp over de bodem van de vormpjes. Zo blijft het taartje straks minder plakken.
Verdeel het dadel-notenmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet dit in de koelkast.
Doe de cashewnoten, kokosolie, kokoscrème (het dikke gedeelte van de kokosmelk), ahornsiroop en het maquipoeder in de blender en maal tot het een mooi geheel is.
Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het mengsel over de dadellaag. Laat 1-2 uur rusten in de koelkast.
Garneer met gojibessen, kokosrasp en eventueel wat chiazaad.