Ontbijtkoek zonder toegevoegde suiker

Glutenvrij
Vegan
Hollands
Wil jij zelf ontbijtkoek maken, maar heb je een handje hulp nodig? Gezonder dan deze ontbijtkoek ga je het niet krijgen. Ontbijtkoek maken zonder suiker doe je zo! In deze ontbijtkoek maken de abrikozen het zoet. En abrikozen staan superlaag op de glycemische index, dus dat is top voor je bloedsuikerspiegel. Oh, en dat is nog niet alles, want deze ontbijtkoek is óók vegan en óók glutenvrij. Hoe is het mogelijk? Dit recept voor ontbijtkoek zonder suiker is trouwens bedacht door Nora van Noralicious. Zij is expert in bakken zonder suiker, onder andere. Echt even proberen dus!
SnackKoek en snoep10-12 porties45 minuten bereiden10 minuten weken
Delen:

Dit heb je nodig

Keukenspullen

Keukenmachine

Chef

Noralicious - Nora French
Nora is health-promoter en health coach en kookboekenauteur. Ze kookt het liefst snel, simpel en gezond. Ze houdt van puur en onbewerkt eten, en pleit voor het Pioppi-dieet. Check noralicious.com

Zo maak je het

  1. Doe het chiazaad en 75 ml water in een mok. Laat 10 minuten staan om te wellen. Roer iedere minuut even goed door, zodat het niet gaat plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 180° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de abrikozen en het citroensap in de keukenmachine en mix tot een plakkerig geheel. Haal tussendoor evt. de stukjes abrikoos van de randen, totdat alles fijn is.
  4. Voeg het gewelde chiazaad, de havermout, de notenpasta, de kokosmelk, de kaneel, de baksoda en het zout toe aan de keukenmachine en mix in circa 2 minuten tot een egaal deeg.
  5. Verdeel het deeg gelijkmatig over het bakpapier en strooi het sesamzaad erover.
  6. Bak de ontbijtkoek gedurende 35 minuten in de oven.
  7. Laat afkoelen en snijd de ontbijtkoek in vierkanten of repen.