Deze kokospudding met mango zet je in no-time op tafel als zoet dessert. Een tropische pudding zonder gelatine, want wij doen het natuurlijk the vegan way. Met agar agar in plaats van gelatine. En dat is helemaal niet zoveel moeilijker, maar toch beter voor de planeet! Een heerlijk recept dat bewijst dat zelf pudding maken (zonder pakjes en zakjes) een fluitje van een cent is.
DessertIJs en toetjes3-4 porties15 minuten bereiden
Sifra is auteur van het vegan kookboek ‘bak to basic’. Ze kookt en bakt altijd plantaardig. Ze houdt van uniek, onbewerkt en biologisch eten, en eet zo min mogelijk suikers.
Zo maak je het
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
Verwarm 100 ml kokosmelk, de agar-agar, de ahornsiroop en de vanille in een pannetje. Laat 2 minuten zachtjes koken en roer goed door.
Voeg de rest van de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door, tot het mengsel mooi egaal is.
Verdeel over 2-4 glaasjes of bakjes. Laat de pudding minimaal een half uur afkoelen in de koelkast.
Schil de mango. Snijd een klein gedeelte in stukjes voor de garnering. Pureer de rest in de blender.
Verdeel de saus en stukjes mango over de opgestijfde kokospudding. Garneer met hennepzaad.
Tip(s)
Vervang de mango eens voor 250 g ander vers fruit. Maak een sausje door het fruit in een pannetje te verwarmen, samen met een papje van 2 el koud water en 1/2 el arrowroot. Laat een minuutje koken en prak het fruit eventueel wat fijn.