Banoffee trifle met karamel fudge

Vegan
Glutenvrij
Amerikaans
DessertIJs en toetjes2-3 porties20 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Banaan1
Kokosolie (geurloos)2 elFudge karamel zeezout2 st.Kokosbloesemsuiker50 g
Vegan cookies choco, cranberry & blauwe bes75 g
Kokos-opklopcrème200 ml
Kaneelpoeder1/2 tl

Zo maak je het

  1. Schud het blikje kokosslagroom en zet minimaal 8 uur van tevoren in de koelkast.
  2. Maak eerst de karamelsaus. Laat 80 gram kokosslagroom smelten in een steelpannetje. Voeg 30 gram kokosbloesemsuiker toe. Laat op zacht vuur indikken tot een karamelsaus. Dit duurt zo’n 10 minuten.
  3. Maak dan de koekjesbodem. Verkruimel de koekjes in een kom. Smelt de kokosolie en meng door de koekkruimels.
  4. Maak de kokosslagroom. Doe ongeveer 150 ml in een smalle, hoge kom. Voeg 1-2 eetlepels kokosbloesemsuiker toe (optioneel). Klop met een elektrische mixer op tot een stevige slagroom.
  5. Snijd of prak de banaan. Meng met het kaneelpoeder.
  6. Knip de fudge in miniblokjes.
  7. Maak dan de trifle. Begin met een laagje koekjes, dan karamelsaus, banaan, kokosslagroom, en eindig met een laagje koekjes. Garneer met de stukjes karamel fudge.

Tip(s)

  • Je houdt 200 ml kokosslagroom over. Dit kun je opkloppen en in zoete desserts, koffie of chocolademelk gebruiken, maar wist je dat kokosslagroom (zonder toegevoegde suiker) ook superlekker is om je curry of hartige gerecht romig mee te maken?
  • De suiker in de kokosslagroom is optioneel. Er zit natuurlijk genoeg suiker in dit banoffee recept, dus een deel dat wat minder zoet is, is ook juist lekker.