Makkelijke vegan taart recepten om zelf te maken

Heb je een middag niets te doen, en heb je zin om die keuken in te gaan? Bak een lekkere taart voor je liefde, je gezin of je buren. Everybody happy!

Zelf vegan taarten maken voor beginners

Hier vind je ideeën en inspiratie voor taart recepten zonder dierlijke producten. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint met vegan bakken, deze taart recepten zijn makkelijk en snel te maken.

 

 

6 tips voor vegan taarten bakken

  1. De basis van je vegan taart is anders. Geweekte cashewnoten of kokos zijn een fijne basis voor een vegan taart. 
  2. Koemelk is meestal vrij gemakkelijk te vervangen door plantaardige melk. Vooral de wat vettere plantaardige melk is een goede vervanger. 
  3. Ei vervangen is lastig, maar een aantal vervangers zijn: méér bakpoeder toevoegen, plantaardige yoghurt, geprakte banaan, appelmoes en soms zelfs tofu (zijden tofu).
  4. Kokosolie gebruiken in plaats van boter werkt niet altijd, plantaardige boter is meestal wel 1:1 te vervangen.
  5. Vervang honing voor ahornsiroop. 
  6. Gebruik agar-agar in plaats van gelatine. Let wel op dat je veel minder agar nodig hebt dan gelatine, en dat je agar altijd alleen in warme vloeistoffen gebruikt.