Oh, dit mooierdje is zo lekker! Zie het als een gezonde vegan taart van kokos en fruit. Zelf vegan taart maken is makkelijk met dit easy recept! En weet je wat het leukste is? Je zou deze taart als ontbijt kunnen eten en je voor 0% druk hoeven maken over je gezondheid of gewicht. Een vegan yoghurttaart met een originele, eiwitrijke bodem en een hoop fruit. Alleen gezoet met ahornsiroop!
DessertTaart en gebak6-8 stukjes30 minuten bereiden4 uur wachten
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verkruimel het proteïnebrood met de hand.
Bak het proteïnebrood 3-5 minuten in een droge koekenpan, tot de kruimels krokant zijn.
Haal de harde puntjes van de vijgen. Doe de ingrediënten voor de bodem in de blender en maal fijn.
Vul de springvorm met het deeg en maak er met een lepel een egale bodem van. Zet in de koelkast en begin dan aan de vulling.
Rasp de limoenschil van de limoenen. Snijd ze doormidden en pers het sap eruit. Voeg samen met de kokosmelk, bananen, kokosyoghurt en ahornsiroop toe aan de blender en maal tot een glad mengsel..
Doe in een steelpan en verwarm langzaam. Voeg de agaragar op het kookpunt toe aan het mengsel. Roer direct goed door! Zet het vuur zacht en verwarm het geheel nog 1 minuutje.
Giet het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Begin nu aan de topping. Verwarm de frambozen in een steelpannetje, samen met de ahornsiroop. Prak de frambozen iets fijn, zodat een grove fruitsaus ontstaat.
Doe de saus op de taart zodra deze stijf is en garneer met fruit naar keuze, kokoschips en met een scherp, glad mes versnipperde chocolade.
Tip(s)
De hoeveelheid agar-agar komt heel precies. Houd de hoeveelheden dus extra goed aan.