Oosterse zoete aardappelsoep

Glutenvrij
Vegan
Indiaas
Zin in een winterse soep met oosterse kruiden? Deze romige zoete aardappelsoep met kokosmelk is sowieso gezonder dan uit een pak. Het kost je maar een tiental minuutjes meer, want dit is een lekkere vegan soep die je in 20 minuten klaar zou moeten hebben. Deze romige soep heeft sowieso Indiase vibes, dat komt natuurlijk door de kurkuma kruidenmix, kikkererwten en zoete aardappel. Vergeet de curcuma latte niet, want dat maakt deze soep helemaal à la India.
DinerSoep2-3 grote bowls20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zoete aardappel350 g
Rode ui1
Knoflook1 teentje
Curcuma latte ginger1 elKokosmelk puur200 mlGroentebouillonblokjes miso1
Water500 ml
Citroen1/2
Kikkererwten (in pot)220 g
Koriander10 g

Keukenspullen

Staafmixer

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes.
  2. Snijd de ui en bak deze in een met olie besprenkelde pan in 2 minuten glazig.
  3. Pers de knoflook en voeg, samen met de curcuma ginger latte, toe. Roerbak 1 minuut, tot het begint te geuren.
  4. Bak de zoete aardappel 2 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en het water toe. Laat zo’n 20 minuten zacht koken, tot de zoete aardappel gaar is.
  5. Pers de citroen en voeg deze op het laatste moment toe.
  6. Pureer de soep en voeg dan de kikkererwten toe. Heb je meer tijd? Garneer dan met deze geroosterde kikkererwten.
  7. Garneer met (fijngesneden) koriander.

Tip(s)

  • Bewaar de aquafaba (kikkererwtenvocht) voor een ander recept, bijv. de matcha cocktail!