Henneppiadina met hummus en seitan

Vegan
Mediterraans
Hoe maak je je lunch wrap eiwitrijk? Kijk, een wrap met hennep als basis gebruiken helpt. Want in hennep zit véél plantaardig eiwit. Seitan toevoegen helpt ook. Dat lijkt op vlees, maar is het niet. Er zit wél veel eiwit in en weinig koolhydraten. Ideaal voor een eiwitrijke lunch. Een supermaaltje!
Diner & lunchWraps1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Piadina tarwe en hennep1Seitan in tamarisaus100 g
Tomaat0,5
Rode ui0,5
Kikkererwten (in pot)1 handje
Hummus original3 el
Romaanse sla3 bladeren
Peper en zout

Keukenspullen

Grillpan

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Wil je de kikkererwten roosteren? Begin daar dan mee. Het recept staat hier.
  2. Verwarm de piadina ca. 10 seconden in een droge, hete grillpan. Leg op een bord.
  3. Snijd de seitan waar nodig in dunne plakken. Grill ca. 5 minuten in de grillpan.
  4. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de rode ui in flinterdunne halve maantjes.
  5. Besmeer de piadina met hummus. Beleg met blaadjes sla en tomaat.
  6. Maak af met de gegrilde seitan, de kikkererwten en de rode ui. Breng evt. nog wat extra op smaak met zwarte peper en zout.

Tip(s)