Risotto met shiitake en zoete aardappel

Vegan
Glutenvrij
Tarwevrij
Suikervrij
Pindavrij
Italiaans

Fan van risotto? In dit vegan risotto recept zijn alle smaken in balans. Het is umami door de shiitake, romig door de cashewpasta en lekker chewy door de bruine rijst. Risotto met champignons en zoete aardappel is misschien niet traditioneel Italiaans, maar je proeft wel de finesse van een echte chef. Kun je geen umepasta vinden in de biowinkel? Dit product maakt het gerecht echt af, dus zorg dat je in ieder geval Japanse umeboshi gebruikt. Een op Japan geïnspireerde Italiaanse risotto, gemaakt door een Spaanse chef. Fusion at its finest! 

DinerRijstgerecht2 porties1 uur 30 minuten bereiden60 uur wachten
Delen:

Dit heb je nodig

Chef

Sobre Zaloa

Zaloa Otaduy is het gezicht van Farmacook. Ze gebruikt haar passie voor koken, culinaire creativiteit en liefde voor bewust en biologisch eten om cursussen en workshops te geven aan mensen die graag gezonder willen leven. 

Zo maak je het

  1. Hak de shiitakes heel fijn. Laat minstens een uur weken in het water.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het etiket.
  3. Snipper de ui. Snijd de zoete aardappel in reepjes. Bak 5 minuten in olie op middelhoog vuur met een beetje zout.
  4. Voeg de cashewpasta, fijngesneden shiitake en het water toe. Dek af en zet 15 minuten op een laag vuur. Voeg indien nodig meer water toe.
  5. Voeg de umepasta toe en roer goed door.
  6. Voeg de gekookte rijst toe aan de zoete aardappel en laat nog een paar minuten koken op zacht vuur. Controleer of de zoete aardappel gaar is.
  7. Serveer met zwarte sesamzaadjes.

Tip(s)

  • Je kunt de cashewroom vervangen door witte amandelroom.