Deze ramen noedelsoep maak je letterlijk in 5 minuten klaar. Je doet de bouillon in de blender, en kookt de ramen in 3 minuten gaar. Easy peasy! Maar wat is ramen? Ramen is een populair Japans noodlesoepgerecht. Een verwarmend soepje bomvol smaak. De meeste mensen eten ramen met instantnoodles. Onze ramennoodles lijken hier erg op, alleen zijn ze niet van tarwe, maar van rijst of boekweit gemaakt. Ramen zonder gluten dus! Wil je dit recept ook glutenvrij houden? Laat dan de seitan eruit.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Breng het water aan de kook in een waterkoker.
Doe alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de miso, in de blender en mix. Gebruik je instant misosoeppoeder? Voeg dit wel alvast toe aan de blender.
Doe de bouillon in een steelpannetje, doe de ramen en seitan erin en kook in 3 minuten gaar.
Maak ondertussen de miso aan met een beetje water, zodat het een papje wordt. Sla deze stap over als je instant misosoeppoeder gebruikt.
Snijd het bosuitje fijn.
Zet het vuur uit zodra de noedels gaar zijn. Giet dan pas het misopapje bij de ramen en meng tot het opgelost is.
Doe de bouillon en ramen in een bowl of bord. Garneer met bosui.
Tip(s)
Maak de bouillon een dag van tevoren klaar, zodat de smaken lekker intrekken.
Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat ná het toevoegen van de miso in de soep, anders gaat de tofu stuk.
Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af.
Meer groente in je ramenbowl? Hier een paar lekkere opties: