Toch zie je wel verschil in kwaliteit. De ene amandel is immers de andere niet. Waar de amandelen groeien, hoe de kwaliteit van iedere individuele noot is, hoe je ze maalt en hoe je ze brandt: het maakt allemaal uit voor het eindresultaat. Om de kwaliteit dicht bij ons hart te houden, maken we onze amandelpasta in eigen huis. Met onze eigen ervaren mensen. Mensen met liefde en passie voor het vak. Mensen die nét dat ene slechte nootje eruit pikken, precies weten wanneer ze de maler stop moeten zetten, de temperatuur nauwgezet in de gaten houden en het eindresultaat tot in detail controleren. Zo gaat er geen potje de deur uit als we er niet supertevreden over zijn.
Bruine amandelpasta maken we van licht geroosterde amandelen met schil. De amandelen zijn van het soort ‘Valencia’ en groeien op het Spaanse vasteland. Doordat we alleen de allerbeste amandelen selecteren voor de pasta, is de smaak subliem. Dat durven we met verve te zeggen!
Witte amandelpasta maken we van geblancheerde amandelen van het soort ‘Mallorca’. Ze groeien op het gelijknamige eiland Mallorca. Naast dat het ontbreken van het schilletje voor een zoetere smaak zorgt, zijn amandelen van dit soort ook zoeter van zichzelf. Hierdoor is witte amandel pasta echt anders van smaak dan bruine amandel pasta. De structuur is wat dunner. Witte amandel pasta is bij uitstek geschikt om mee te bakken.
Amandelpasta is erg geschikt om amandelmelk mee te maken. Je hebt er alleen een blender en 2 minuutjes tijd voor nodig!
… onze amandelpasta uit 100% biologische amandelen bestaat?
… amandelpasta rijk is aan vezels?
… we de 16 soorten notenpasta met behulp van onze zonnepanelen op een duurzame manier maken?
… we hier al 35 jaar ervaring mee hebben?