Wat ze zo bijzonder maakt is hun kwaliteit en origine. We laten ze maken door een beroemde zwaardenmakerfamilie in Japan. En dat merk je. De messen zijn vlijmscherp, bestand tegen roest, corrosie en erg goed te slijpen.
Wil je de juicy details? Dit kunnen we zeggen over de ‘ingrediënten’ van de Japanse messen:
Het prettige aan deze vernieuwde mix van materialen is dat de messen lichter zijn dan wanneer ze uit één soort staal gesmeed zijn. Ook mooi: door de lichtheid liggen ze makkelijk in de hand. Met deze messen snijd je zo een hele kool weg!
Het mes maak je schoon door met water af te spoelen en daarna goed te drogen. Citroenen snijden kan prima, maar spoel de restjes er goed af. Zuur kan het mes namelijk aantasten. Maar noten hakken, kool en andere (harde) groenten snijden werkt supergoed en snel. Let wel op: de messen kunnen niet in de vaatwasser.
Als de snijkant bot is geworden, slijp je het blad met een wetsteen of een keramische messenslijper. That’s it!
Zien hoe je je mes slijpt? Check de video: