Zeewiersnack met rijstpapier en nori

Glutenvrij
Vegan
Pindavrij
Japans

Deze zeewiersnack van rijstpapier en nori is een knapperige en gezonde snackoptie. Een tussendoortje met lekker veel umami en een crunch van heb-ik-jou-daar. En je hoeft niet eens van zeewier te houden om deze nori-snack te waarderen, nori is één van de meest toegankelijke soorten zeewier voor beginners. Als je van sushi houdt, is dit jouw snack. Perfect om te serveren tijdens een borrel of voorgerecht bij een uitgebreid diner. Ook lekker om mee te geven aan kinderen.

SnackHartige snack1 portie20 minuten bereiden
Delen:

Zo maak je het

  1. Houd een vel rijstpapier een paar seconden onder de kraan. Zorg dat het vel vochtig is maar niet te nat.
  2. Leg op een plank. Bedek met een vel sushi nori en druk goed aan.
  3. Smeer de sushi nori in met een dun laagje olie.
  4. Bestrooi met gomasio.
  5. Wacht tot het vel droog is of gebruik een föhn om het vel snel droog te maken voordat je het in de olie doet.
  6. Snijd of knip het vel in 8 tot 16 stukjes.
  7. Verhit kokosolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Bak de zeewiersnack 5-10 seconden in de olie, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Tip(s)

  • Het goed laten uitlekken is belangrijk, anders wordt de snack al snel zompig. 
  • Als je geen zin hebt om te wachten tot de vellen droog zijn of je hebt even geen föhn bij de hand, dan sla je deze stap over en zorg je dat het vel rijstpapier niet te nat is vóór je de nori erop legt. Je kunt de snacks dan het beste direct opeten, anders worden ze zacht.