Yaki udon (Japanse gebakken noodles)

Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Japans

Yaki udon, oftewel Japanse gebakken noedels, is een lekker en veelzijdig gerecht dat al snel in de smaak valt. Je zet dit udongerecht in nog geen 15 minuten op tafel. Daardoor is het een fijn gerecht om als lunch te maken op een thuiswerkdag, of juist te mealpreppen en mee te nemen naar kantoor. Warm of koud, yaki udon is op alle manieren lekker. We maakten natuurlijk een vegan versie, die door de edamame toch nog lekker veel eiwit heeft. De saus is traditioneel en basic Japans tegelijk, vol met umami. Ook lekker om met het hele gezin te eten! 

Diner & lunchNoodlegerecht1 portie20 minuten bereiden
Delen:

Zo maak je het

  1. Laat de sengiri daikon 10 minuten weken.
  2. Kook de udon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 5 minuten de edamame toe. Spoel af met koud water en zet opzij.
  3. Snijd de ui, knoflook en Chinese kool fijn.
  4. Verhit 1 eetlepel sesamolie in een wokpan op middelhoog vuur. Bak de ui glazig. Voeg de knoflook en Chinese kool toe. Roerbak tot de groenten gaar, maar nog knapperig zijn.
  5. Voeg shoyu, mirin, sesamolie, kokosbloesemsuiker en genmai su toe aan de pan. Roer goed door elkaar.
  6. Knijp de daikon uit en voeg samen met de udon noodles en edamame toe. Roer goed door elkaar.
  7. Serveer de udon in kommen en garneer met furikake.

Tip(s)

  • Sengiri daikon geeft een lekkere bite aan je yaki udon. Heb je dit niet in huis, dan kun je het gewoon weglaten.