Wakame sunomono is een Japans bijgerecht van komkommer en zeewier. Je krijgt dit meestal bij een rijstgerecht. Een simpel, healthy en lekker fris recept voor Japanse salade met zeewier en komkommer.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met wat zout. Laat ca. 15 minuten rusten.
Laat de instant wakame 5 minuutjes weken.
Knijp het vocht uit de komkommer en doe samen met de wakame in een kom.
Meng de ingrediënten voor de dressing. Giet net voor het serveren over de salade.
Garneer met furikake of gomasio.
Tip(s)
Wil je nog wat extra smaak aan de komkommer geven? Doe de komkommer dan, in plaats van het bij stap 1 te laten rusten, een uurtje in de pickle pers, samen met ongeveer 1 gram zout. Spoel eventueel erna het zout er iets af.