Pho is een lichte Vietnamese soep met noodles. Ga je zelf pho maken? We got you! Een goed recept voor vegan pho maak je met verse kruiden en specerijen en top je met verse groenten. Voor je beste pho bouillon heb je geen vlees of vleesbouillon nodig. In Vietnam zie je meestal wél kip of rund in de soep.
Hoe je een vegan pho recept authentiek houdt? Door de ui en gember te roosteren in een pan, en verse specerijen te gebruiken. Dat is stap 1. Je maakt dit makkelijke vegan pho recept snel, want ook een snelle pho smaakt naar meer! Mis je na het maken van de bouillon toch nog smaak? Laat de bouillon dan meerdere uren (dagen) trekken.
Pho is een lichte soep, dus dit recept is lekker als verwarmende vegan lunch. Eet je pho als avondmaaltijd, zorg dan dat je je bord goed vult met noodles (wij gebruiken het allerliefst udon, maar ramen noodles kunnen ook goed!) en varieer met verschillende soorten toppings, groente en tofu.