De beste veggie burger? Die maak je natuurlijk zelf! En dat is niet zo moeilijk als je zou denken. Het belangrijkste als je een veggie burger gaat maken, is dat je de burger (vurger) goed kruidt. Dat komt in dit vegan recept wel goed! Een glutenvrije vurger met een basis van mungbonen en wortels, gekruid met miso.
Diner & lunchBrood en sandwich2 burgers20 minuten bereiden1 uur weken
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Week de mungbonen een nacht van tevoren. Kook ze in ca. 60 minuten gaar. Hoe snel ze gaar zijn, hangt af van hoe oud de bonen zijn. Blijf dus proeven. Giet af.
Snijd de knoflook en rode ui fijn. Bak de ingrediënten voor de kruidenpasta 2-3 minuten in een droge koekenpan, onder voortdurend bewegen.
Vijzel de ingrediënten fijn.
Rasp de wortels grof. Doe samen met de mungbonen, 2 eetlepels olijfolie, tahin, kruidenpasta, arrowroot en paprikapoeder in de keukenmachine. Maal kort tot alles gemengd is en de bonen grof gehakt. Probeer wel iets van de structuur van de bonen over te houden en niet alles fijn te malen. Meng eventueel de rest met een vork.
Maak twee ballen van het deeg. Druk ze plat met je handen, tot je twee mooie burgers hebt van 1-1,5 cm.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers goudbruin in ca. 5 minuten.