Vegan yum woon sen (Thaise glasnoedelsalade)

Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Thais

Yum woon sen is een Thaise salade met glasnoedels. Dit Thaise recept is natuurlijk helemaal plantaardig, dus yum woon sen zonder kip of garnalen. De edamame bonen zorgen voor extra eiwitten, net als de hazelnoten. Bij yum woon sen hoort altijd een superlekkere marinade of dressing met een beetje pit. Meestal gebruiken ze in Thailand vissaus en suiker, maar daar hebben wij tamari en ahornsiroop voor. Een yum woon sen recept die vegan, makkelijk en lekker is. Je maakt 'm in no-time en deze glasnoedelsalade is top om mee te nemen naar je werk. Eet de salade koud op kantoor, of warm 'm lichtjes op. Kan allebei!

Diner & lunchNoodlegerecht1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Glasnoedels1 portie
Edamame bonen50 g
Rode ui1/2
Komkommer1/3
Bosuitje1
Verse korianderhandje
Verse munthandje
Hazelnoten withandje
Voor de dressing:Tamari2 elAhornsiroop graad A1 el
Knoflook1 teentje
Sambal oelek1 tl
Limoensap3 el

Zo maak je het

  1. Bereid de groenten voor. Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne plakjes of rasp grof. Hak de lente-ui fijn en de verse koriander en munt grof.
  2. Kook de glasnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af onder koud water, laat ze uitlekken en zet opzij.
  3. Pers of hak de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en roer goed door elkaar.
  4. Verwarm de edamamebonen volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af onder koud water en zet opzij.
  5. Voeg de rode ui, komkommer,  lente-ui, verse koriander en munt toe aan een grote kom.
  6. Voeg de glasnoedels en edamame toe.
  7. Giet de dressing over de salade en hussel alles door elkaar, totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt met de dressing.
  8. Proef de salade en pas de smaak aan door meer limoensap, sojasaus, ahornsiroop of sambal toe te voegen.
  9. Hak de hazelnoten grof. Garneer de salade hiermee voor extra crunch.
  10. Serveer de veganistische yum woon sen direct als bijgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd.

Tip(s)

  • Yum soon wen wordt meestal op lauwwarm of op kamertemperatuur gegeten. Maar gekoeld of met warme noodles is deze glasnoedelsalade ook heel lekker!
  • Ook lekker met gehakte pinda’s of cashewnoten.