Val jij ook als een blok voor groen eten? Dit groene toetje is een heerlijke vegan variatie op tiramisu. Geen mascarpone, suiker en eieren, wél noten, ahornsiroop en kokosmelk. Een recept voor ieder moment van het jaar. Zeg nou zelf: als je tiramisu kunt eten en tegelijk iets goed kunt doen voor de planeet, dan ben je toch al om? Vegan tiramisu for the win1 Bedacht door vegan foodblogger Kesja, van Soy and Seitan.
DessertTaart en gebak3-4 porties30 minuten bereiden2 uur wachten
Kesja is een belgische vegan foodblogger. Ze heeft een grote passie voor lekker eten. Op haar blog vind je gezonde recepten (ook voor honden!). Ze promoot een groene lifestyle en geeft je graag duurzame tips. Check soyandseitan.be
Zo maak je het
Laat de cashewnoten en gepelde pistachenoten een nachtje weken in een schaaltje met koud water.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en vanillepoeder met elkaar in een kom.
Smelt de kokosolie in een vuurvast schaaltje in de oven. Voeg deze, samen met de ahornsiroop en de plantaardige drank, toe aan het meel. Meng goed.
Verdeel het deeg over een stuk bakpapier, in een vierkant van 10-15 cm. Bak in ca. 20 minuten gaar.
Begin dan aan de matcha-mascarpone: doe de cashewnoten en pistachenoten in de keukenmachine en maal helemaal fijn. Doe de kokosmelk, ahornsiroop en matcha erbij en meng tot een egaal mengsel.
Snijd de afgekoelde cake in stukjes. Besprenkel evt. met een beetje kokoslikeur.
Doe een klein laagje matcha-mascarpone in dessertglaasjes en top af met een laagje cake. Herhaal dit om en om, tot de glaasjes gevuld zijn.
Bestrooi evt. met wat extra pistachenoten.
Zet enkele uren in de koelkast alvorens te serveren.
Tip(s)
Eet je glutenvrij? Vervang speltmeel voor havermeel!