In dit gerecht combineren we tofu en rijstvermicelli noedels met authentieke Indonesische boemboe, waardoor je een heerlijke vegan soep krijgt die perfect is voor lunch en diner.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Rasp de gember.
Doe de kokosolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember in 2-3 minuten zacht en geurig.
Voeg de boemboe en kurkumapoeder toe en bak een minuut of 2, tot het begint te geuren.
Blus af met water. Voeg de limoenblaadjes, laurier en citroengras toe en laat het minimaal 15 minuten zachtjes sudderen, zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking.
Snijd ondertussen de tofu in dunne plakjes. Bak ze in 2 el kokosolie goudbruin en knapperig. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Snijd de bosui, koriander fijn.
Haal de limoenblaadjes, laurier en het citroengras uit de bouillon.
Om de soep op te dienen, plaats je een portie rijstvermicelli, gebakken tofu en taugé in een kom. Giet de hete bouillon over de ingrediënten.
Garneer de vegan soto ayam met bosui, koriander en gebakken uitjes.
Serveer de limoenpartjes aan de zijkant, zodat je naar smaak limoensap aan je soep kunt toevoegen.
Voeg eventueel nog wat extra zoet en zout toe met ketjap manis naar smaak.