Een recept voor vegan pizza met een Mediterraans of Midden-Oosters tintje. Zelf pizza beleggen is natuurlijk een gezonde keuze voor jezelf, maar ook leuk om met kinderen te doen. De toppings in dit recept zijn lekker kleurrijk. Veel groente, want daarmee maak je zelfs pizza een gezonde keuze. Helemaal als je de kaas weglaat, zoals we deze keer hebben gedaan. De muhammara (een heerlijke spread van paprika) is een originele vervanger van tomatensaus. Heb je over? Dan kun je het prima gebruiken als broodbeleg of dip. Wij gebruikten onze eigen paprika uit pot, maar je kunt natuurlijk ook zelf je paprika’s grillen. Zorg dan wel dat ze enigszins zacht zijn voor je ze fijnmaalt.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Knijp de stukken gegrilde paprika zachtjes uit, zodat het vocht er zoveel mogelijk uit is. Leg de paprika op schone theedoeken en dep ze zoveel mogelijk droog. Houd 1 groot stuk paprika apart voor de topping.
Doe alle ingrediënten voor de muhammara in de blender en maal in een tiental seconden tot een grof mengsel.
Grill de rode paprika en courgette in 5 minuten in een droge grillpan.
Beleg de pizzabodem met de muhammara, de gegrilde groente en een handje cashewnoten.
Bak de pizza in 8-10 minuten af in de oven.
Garneer met een handje rucola en een scheutje olijfolie.
Tip(s)
Je houdt muhummara over. Lekker als alternatief voor hummus of ander broodbeleg.