Vegan pinsa met aubergine

Vegan
Italiaans

Pinsa is de nieuwste trend die je niet mag missen. Misschien nog wel lekkerder dan pizza! (Mogen we dit zeggen?) Het verschil zit in de luchtigheid van de bodem. Pinsa lijkt meer op brood (focaccia om precies te zijn), maar eet je als een pizza. Belegd met je favoriete toppings dus. Pinsa en tomatenpuree hoeven niet per se samen, maar dit pinsa recept laat je zien dat een traditionele topping letterlijk top is. Tomaten, vegan mozzarella, dunne plakjes aubergine en basilicum erop, en je hebt een top pinsa recept. 

Diner & lunchPizza & pinsa2 porties15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Pinsa2 st.
Tomatenpuree6 el
Aubergine1/2
Gedroogde basilicum1
Vegan mozzarella200 g
Olijfolienaar smaak optioneel

Keukenspullen

Oven

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de pinsa's op een bakplaat.
  3. Snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Verdeel de tomatenpuree gelijkmatig over beide pinsa’s. Bestrooi met gedroogde basilicum naar smaak. 
  5. Beleg elke pinsa met aubergine.
  6. Besprenkel de aubergine met olijfolie.
  7. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg de pinsa’s ermee.
  8. Bak de pinsa's in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn en de vegan mozzarella gesmolten is.