Vegan pepernoten

Vegan
Hollands
Hoe maak je pepernoten zelf? En nog belangrijker: hoe maak je pepernoten vegan? Dit vegan recept voor pepernoten heeft het allemaal. Alle ingrediëten zijn plantaardig, en we zoeten alleen met ongeraffineerde suikers, met wat ons betreft de beste suiker die er is: kokosbloesemsuiker. Het mooie van kokosbloesemsuiker is dat bij het bakken precies dezelfde werking heeft als kristalsuiker. Het kristalliseert en maakt je pepernoot crunchy. Het heeft alleen niet de nadelen van kristalsuiker, want je bloedsuikerspiegel gaat er niet van pieken. Win-win! Oh, en kun je niet zo goed tegen tarwe, maar kun je spelt beter verdragen? Nog een reden om pepernoten zelf te maken en dit recept zo snel mogelijk op te slaan!
SnackKoek en snoep1 grote bowl20 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Speltmeel150 g
Kokosbloesemsuiker80 g
Speculaaskruiden3 el
Kokosolie (geurloos)80 g
Zoutsnufje
Bakpoeder1 tl
Ahornsiroop graad A2 el

Keukenspullen

Keukenmachine
Oven

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot deeg.
  4. Draai er kleine balletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk ze iets aan, zodat ze de vorm van pepernoten krijgen.
  5. Bak ze in 12-15 minuten gaar. 
  6. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel.