Vegan pad thai

Thais

Houd je van oosterse gerechten en ben je vegan? Dan is deze vegan pad thai een absolute must-try! Bomvol smaak en zonder vlees of garnalen, dit gerecht is alles waar je van droomt! Denk aan stevige pad thai noedels, knapperige taugé en frisse lente-ui. De tofu zorgt voor extra textuur en eiwitten. Maar, de echte ster van dit gerecht is de boemboe, een mengsel van kruiden en specerijen dat zorgt voor de perfecte balans tussen pittig en zoet. Geen tamarinde in dit recept, maar geen zorgen - de combinatie van boemboe, ketjap en limoen zal je smaakpapillen op hol brengen! Het is tijd om de traditionele pad thai met vlees vaarwel te zeggen en jezelf te trakteren op deze verrukkelijke veganistische variant. Dus waar wacht je nog op? Hop, ga die keuken in en ontdek de smaken van Thailand met vegan pad thai. 

DinerNoodlegerecht3 porties25 minuten bereiden
Delen:

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Kook ca. 1 liter water in de waterkoker. Laat de pad thai noodles hier voor 6-8 minuten in weken.
  2. Snijd de tofu in kleine blokjes. 
  3. Snijd de bosuitjes fijn. 
  4. Hak de pinda’s in stukjes. 
  5. Doe de sesamolie in een koekenpan of wok. Voeg de tofu toe en bak 3 minuten. Voeg de noodles, de ketjap manis, bumbu, kokosbloesemsuiker, het limoensap en water toe. Roerbak ca. 3 minuten, tot het water volledig is opgenomen. 
  6. Voeg dan de taugé en bosuitjes toe en roerbak nogmaals 1 minuut. Eet je je taugé liever rauw, houd dan een paar handjes apart.
  7. Verdeel de pad thai over 2 borden. 
  8. Garneer met de gehakte pinda’s en gebakken uitjes, en eventueel nog een partje limoen. 
     

Tip(s)

  • In een authentieke pad thai gebruik je tamarinde in de saus. Dit heeft een zurige smaak en bootsen we iets na met de limoen. Kun je aan tamarinde komen? Vervang dan de helft van het limoensap door 1 theelepel tamarindepasta.
  • Houd je van pittig eten? Voeg dan een heel fijngehakte chilipeper toe, of chilivlokken naar smaak.