Vegan noodlebowl in Vietnamese stijl

Notenvrij
Pindavrij
Glutenvrij
Vegan
Vietnamees

Hoe ziet jouw ideale noodlebowl eruit? Wij vullen onze kom het liefst met vegan ingrediënten die puur en biologisch zijn. Afstrepen maar! Onze vermicelli-noodles zijn gemaakt van bruine rijst. De teriyaki woksaus, waar je je tofu mee op smaak brengt, zit vol met goede, Japanse ingrediënten. Alle smaken zitten erin. We hebben het in dit vegan noodles recept simpel gehouden met paprika als hoofdgroente, maar je kunt natuurlijk zelf je favoriete groentes meebakken. Wat je in ieder geval niet moet overslaan, is de teriyaki woksaus van TerraSana, en de vermicelli. Die zijn allebei niet te evenaren!

Diner & lunchNoodlegerecht2-3 porties30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Zo maak je het

  1. Bereid de vermicelli noodles volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in reepjes.
  3. Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de tofu reepjes toe aan de koekenpan en bak ze gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai halverwege om. Zet apart.
  5. Snijd ondertussen de uien en paprika in stukjes.
  6. Voeg toe aan de pan (waarschijnlijk zit er nog genoeg olie in de pan, anders voeg je een beetje toe) en bak de groente in 4-5 minuten gaar. 
  7. Voeg de gebakken tofu bij de groente. Giet de teriyakisaus erbij en roer door. Laat het gerecht 5 minuten sudderen om de smaken te mengen.
  8. Voeg de noodles kort toe en schep voorzichtig om tot ze weer warm zijn.
  9. Serveer en garneer met verse koriander en partjes limoen (optioneel).