Vegan pizza bianco, hoe maak je dat zelf? Wij deden het met cashewnoten! Een pizza zonder kaas, en met alleen maar gezonde ingrediënten. Pizza met pesto, en met zongedroogde tomaten voor die lekkere zoute smaak. Een vegan recept voor zelfgemaakte pizza die je iedere dag zou kunnen eten.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de cashewnoten een nachtje weken in koud water. Geen tijd? Kook ze dan ca. 15 minuten in een klein laagje water.
Doe de cashewnoten, de knoflook, het citroensap en een snufje peper en zout in de blender. Maal helemaal glad.
Smeer de pizzabodem in met de cashewsaus. Houd een eetlepel of twee over voor de garnering. Bestrooi met een snufje cayennepeper.
Snijd een tomaat in flinterdunne plakjes en beleg de pizzabodem hiermee.
Bak de pizza in 8-10 minuten gaar in de oven.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes of reepjes. Besprenkel de pizza met de pesto verde en beleg met de zongedroogde tomaat en rucola.
Garneer met de overgebleven cashewsaus en evt. een handje extra cashewnoten.