Vegan chocolademousse van kokosslagroom

Amerikaans

Een klassiek dessert, in een vegan jasje. Deze vegan chocolademousse is dus helemaal plantaardig, en dat komt doordat we een basis hebben zonder koemelk, mét kokosslagroom (noemen we ook wel kokos-opklopcrème). Een decadente mousse met een romigheid waar je U tegen zegt. De combinatie van 100% cacaopoeder en kokosbloesemsuiker maakt dat je eigenlijk je eigen chocola maakt, maar dan helemaal puur en met de beste suiker die er is. De kokosbloesemsuiker kun je natuurlijk naar smaak aanpassen. Een lekkere, plantaardige chocomousse zonder zuivel!
 

DessertIJs en toetjes4 porties10 minuten bereiden8 uur wachten
Delen:

Zo maak je het

  1. Schud het blikje kokosslagroom (kokos-opklopcrème) en zet het dan 8-12 uur in de koelkast.
  2. Doe het blikje kokosslagroom in een smalle, hoge kom. Klop met een elektrische mixer op.
  3. Voeg ondertussen beetje bij beetje de cacaopoeder, kokosbloesemsuiker en vanillepoeder toe.
  4. Blijf kloppen totdat je een stevige mousse hebt. Dit duurt meestal zo'n 2 minuten, maar kan ook een stuk langer duren. Ga door tot je tevreden bent met de substantie en het op mousse lijkt.
  5. Garneer met chocoladesnippers en je favoriete fruit.