Umami quinoa bowl met gegrilde aubergine en zoete aardappel

Japans

Een goed uitgebalanceerde quinoa bowl maken is een kunst, vooral als je je buddha bowl vegan wilt houden. Daarom zorgt de aubergine in dit quinoa bowl recept voor een lekker vlezige, umami bite, de zoete aardappel voor het zoet en de komkommer voor een fris gevoel. Een bowl met verschillende smaken en structuren, en bovenal een bowl die je in maximaal een half uur uit je mouw schudt. Hier kun je gerust een paar dagen van eten, dus dit is ook een prima kantoorlunch voor 2 dagen.

Diner & lunchGroentegerecht1 portie30 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de groente:
Aubergine1 middelgrote
Zoete aardappel1 grote
Umami saus4 elGeroosterde sesamolie2 el
Voor de garnering:
Komkommer100 g
Spinaziehandje
Sesamzaad2 tlUmami sausnaar smaak

Zo maak je het

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet opzij.
  2. Snijd de aubergine en zoete aardappel in grove blokken van ongeveer 3 centimeter. Stoom ze in 10-15 minuten gaar of tot ze zacht zijn.
  3. Verhit de sesamolie in een koekenpan. Bak de gestoomde aubergine en zoete aardappel aan in de olie, op middelhoog vuur, tot ze een kleurtje krijgen.
  4. Zet het vuur zacht, voeg de umami-saus toe en bak nog licht aan, tot de groente de saus hebben opgenomen.
  5. Snijd de komkommer in kleine blokjes of rasp het grof.
  6. Verdeel de gekookte quinoa over 2 kommen.
  7. Verdeel de aubergine, zoete aardappel, spinazie en komkommer over de quinoa bowls.
  8. Geef de bowl extra smaak door umami-saus als topping te gebruiken.
  9. Garneer met sesamzaad.

Tip(s)

  • Voeg chilivlokken toe voor wat extra pit!