Umami-loaded avocado toast

Japans

Avocado toast is je go-to als je vegan eet. Als je iets van groente op brood wilt (jaja, avocado is eigenlijk fruit), dan is avocado op brood een voor de hand liggende keuze. Maar hoe maak je zo’n simpele avo toast nou speciaal? Wij doen het met onze lekkere umami-saus en een snufje chili of cayenne. De ovengebakken kikkererwten geven een lekkere extra bite, maar zijn natuurlijk niet verplicht. (De umami-saus is wel verplicht. 😉)

LunchBrood en sandwich1 portie15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Omega-3-brood1 sneetje
Avocadohalve
Umami saus2 tl
Cayennepepersnufje
Edelgistvlokken1 tl
Kikkererwten (in pot)3 el

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Spoel de kikkererwten af en dep ze droog met een keukenhanddoek. Meng de kikkererwten met 1 tl umami-saus.
  3. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze in de voorverwarmde oven voor 5-8 minuten.
  4. Prak de avocado. Meng met 1 tl umami-saus en een snufje cayennepeper (optioneel).
  5. Rooster het omega 3-brood (optioneel).
  6. Verdeel de avocado over het proteïnebrood.
  7. Haal de knapperige umami-kikkererwten uit de oven en verdeel ze over de avocado-toast.
  8. Bestrooi de toast met edelgist voor een extra umami-smaak.

Tip(s)

  • Feta liefhebber? Strooi nog wat vegan feta over het broodje heen voor de ultieme smaakbeleving!