Kun je niet kiezen tussen sushi en verse loempia’s? Dit recept voor sushi summerrolls zijn de perfecte tussenweg. Summerrolls met nori zeewier. Dat is nog eens een lekkere glutenvrije lunch! Oh, en een ander groot voordeel aan summerrolls is natuurlijk dat je er lekker veel rauwe groente in stopt. Zo zit je snel goed vol, maar alleen met gezonde en caloriearme ingrediënten.
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.
Zo maak je het
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.
Snijd de komkommer en puntpaprika julienne.
Week een rijstvel een tiental seconden in lauwwarm water. Leg op een plank (het vel mag nog hard zijn, het wordt tijdens het maken vanzelf zacht).
Leg het sushi norivel op het rijstvel. Leg vervolgens een klein handje noedels, komkommer, paprika, koriander, sushi gember en taugé op het vel en rol tot ongeveer een derde. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol door, tot je een mooi rolletje hebt.
Meng de ingrediënten voor de saus.
Snijd de rollen doormidden en dip ze in het sausje. Eet smakelijk!