Summerrolls met zeewier, avocado en rode kool

Caloriearm
Pindavrij
Glutenvrij
Tarwevrij
Vegan
Vietnamees
Wil jij deze lekkere verse summer rolls eten? Ja, toch? Summer rolls zijn Vietnamese verse loempia’s. Niet gefrituurd, maar gevuld met verse groente. Superlekker en hartstikke verslavend. Een mooi alternatief voor een saaie boterhammenlunch!
LunchWraps4 rollen15 minuten bereiden
Delen:

Dit heb je nodig

Voor de basis:
Rode kool1/6
Avocado1
Instant wakame2 el
Verse koriander15 g
Rijstpapier4 vel
Komkommer1/3
Voor de saus:
Hoisinsaus1 el
Limoen1/2

Chef

Ingrid Duifhuizen
Ingrid is brand manager bij TerraSana. Ze besteedt haar tijd het allerliefst aan eten. Koken, (samen) eten, schrijven en praten over eten. Receptontwikkeling en foodfotografie is een heerlijke on-the-side passie van haar.

Zo maak je het

  1. Laat de instant wakame 3-5 minuten weken in koud water.
  2. Snijd de komkommer en rode kool in heel fijne reepjes. Snijd de avocado in achten.
  3. Week een rijstvel een tiental seconden in lauwwarm water. Leg op een plank of bord. Het vel mag nog hard zijn, dit wordt vanzelf zachter tijdens het maken.
  4. Leg een klein handje komkommer, rode kool, 2 plakjes avocado, ¼ van de wakame en een handje koriander op het rijstvel en rol tot ongeveer een derde. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol door, tot je een mooi, strak rolletje hebt.
  5. Snijd de limoen doormidden en pers een helft uit. Meng met de hoisin en witte amandelpasta.
  6. Wil je nog een extra sausje? Meng tamari met gomasio (sesamstrooisel).
  7. Snijd de rollen doormidden en dip ze in de sausjes. Eet smakelijk!