Verse Vietnamese springrolls noem je ook wel summerrolls. Deze vegan summer rolls zijn speciaal door de mango en kiemen. Een vegan recept voor verse springrolls, zonder kip of garnalen. Dit is je nieuwe favo voorgerecht of makkelijke gezonde lunch met groente! Het dipsausje bij de summerrolls is top door zijn eenvoud. Doordat je de groente al met zuur hebt besprenkeld, is een zout sausje met tamari heerlijk. Mis je toch een zoetje in het dipsausje? Voeg dan een theelepeltje ahornsiroop toe.
Luuk blogt over een gezonde lifestyle en gezond eten. Bij hem moet je zijn voor simpele en snelle recepten. Hij eet het liefst biologisch, suikervrij en glutenarm. Check luukskitchen.nl
Zo maak je het
Kook de vermicelli in 4-5 minuten in ruim water gaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel.
Leg in een diep bord en verdeel de genmai su over de groentes om ze op smaak te brengen.
Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de avocado.
Week de rijstvellen één voor één in heet water. Leg voorzichtig op een plank en beleg met een klein handje vermicelli, komkommer, wortel, mango, alfalfa en twee plakjes avocado.
Rol stevig op tot ongeveer de helft, vouw de zijkanten naar binnen en rol door. Herhaal met de andere rijstvellen en de vulling.
Meng de ingrediënten voor de saus met de sushi-azijn die je gebruikt hebt voor de komkommer en wortel en gebruik als dip.
Tip(s)
Varieer voor de saus met andere Japanse smaakmakers als ponzu, ume of mirin.
Je kunt ook andere glutenvrije noodles gebruiken, zoals onze Thaise noodles of bruine rijstnoedels.